Κάρτες

Κωδ. 005. Επιμέλεια Νικολάου Ρουδομέτωφ

«Πανόραμα της Καβάλας. Από το 19ο στον 20ό Αιώνα».

Χάρτινη κασετίνα πολυτελείας με έγχρωμες αναπαραγωγές παλιών και εξαιρετικά σπάνιων καρτ-ποστάλ της Καβάλας, διαστάσεων 10x15 εκατοστών. Πραγματικό πανόραμα της Καβάλας του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού.

Κάθε καρτ-ποστάλ έχει στο πίσω μέρος μικρό ιστορικό κείμενο, το οποίο επεξηγεί τα εικονιζόμενα για τους νεότερους. Είναι μια συλλεκτική μνημειώδης έγχρωμη έκδοση, ντοκουμέντο μοναδικής ιστορικής αξίας.


Κωδ. 006. Επιμέλεια Νικολάου Ρουδομέτωφ

«Πανόραμα της Καβάλας. Από το 19ο στον 20ό Αιώνα».

Οι παλιές και εξαιρετικά σπάνιες καρτ-ποστάλ του «Πανοράματος της Καβάλας» έχουν εκδοθεί και σε μεγάλες διαστάσεις, 20x30 εκατοστών. Πρόκειται για έγχρωμα πανέμορφα καρτολίνα, πραγματικό πανόραμα της Καβάλας του 19ου αιώνα και των αρχών του 20ού. Κάθε καρτολίνο έχει στο πίσω μέρος του ένα μικρό, επεξηγηματικό των εικονιζομένων, ιστορικό κείμενο. Εκτός από την ιστορική τους αξία, τα καρτολίνα αποτελούν και εξαιρετικού γούστου διακοσμητικά στοιχεία χώρων (κάδρα κ.λπ.).Κωδ. 007. Επιμέλεια Νικολάου Ρουδομέτωφ

«Η Απελευθέρωση της Καβάλας».
Χρωμολιθογραφία διαστάσεων 50x70 εκατοστών.

Απόλυτα ακριβής αναπαραγωγή από τη μοναδική διασωθείσα χρωμολιθογραφία, η οποία απεικονίζει την απελευθέρωση της πόλης κατά τη διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων, στις 26 Ιουνίου 1913.

Διαστάσεις 50x70 εκατοστά σε χαρτόνι πολυτελείας. Ο καλλιτέχνης που τη φιλοτέχνησε στα 1913 ονομάζονταν Βιττορόπουλος και ο εκδότης ήταν ο γνωστός εκδότης ταχυδρομικών καρτών της Καβάλας Σωκράτης Διαμαντόπουλος. Στο πίσω μέρος της χρωμολιθογραφίας υπάρχει το ιστορικό της απελευθέρωσης της πόλης, καθώς και η εξιστόρηση της περιπετειώδους ανεύρεσης της μοναδικής αυτής διασωθείσης χρωμολιθογραφίας.